Josko vähän taas listaisi mitä meidän 1v. 4kk. 2 vko vanha tyttö touhuaa. Tänää oli nimittäin taas yksi niistä ihanista, täydellisistä päivistä, jota luulin ennen äidiksi tuloa riitttävän päivästä toiseen. Tänään on taas sellainen olo, että kyllä meille ne 4 lasta voi hyvin vielä tullakin (jos luoja suo).

Tyttö heräsi vasta klo 8 jälkeen, joka sinänsä oli jo täydellinen aloitus päivälle. Sunnuntaina harvoin saa nukkua niin myöhään. Iloisesti hymyillen toivotti omaan tapaansa huomenta sanomalla about sata kertaa MOI. Isi veteli sikeitä mutta äiti kiltisti nousi ylös ja mentiin pottailemaan. Se onkin kuukauden aikana muuttunut täydestä kieltäytymisestä reippaaksi pottailuksi. Hoidossa tekee jo lähes kaikki kakit pottaan ja hoitotäti onkin kehunut kovasti.

Aamupalan jälkeen suuntasimme kohti uimahallia. Siellä tyttö omatoimisesti ylpeänä avainta kantaen kapusi rappuset ja johdatti äidin pukuhuoneeseen. Riisui pyynnöstä kengät ja kantoi ne kaapppiin. Riisuttuamme kantoi uimapukua suihkutiloihin ja suihkutteli reippaasti. Kuukauden uintitauko kyllä näkyi toiminnassa altaalla, mutta suhteellisen reippaasti uiskenteli matalassa ja syvässä vedessä ja vielä lämminvesialtaassakin. Pidimme reissun suht lyhyenä kun oli ollut taukoakin ja päiväuniaikakin oli jo lähellä. Saunassakin oli raippaasti eikä kovasti ollut tissin perään. Meillä kun on jo koko uintiuran ollut tapana lopettaa uintireissu tissittelyyn saunassa. Ehkäpä meidän iso tyttö pikkuhiljaa alkaa vieroittumaan tissiltä.

Kotona keittolounas ei kauheasti maistunut, mutta päiväunet sitten sitäkin paremmin. Simahti kyllä ennätysajassa. Äiti ja isi poikkeukksellisesti säestivät kun oli ollut selvästi rankka viikko. Parin tunnin unien jälkeen taas jaksoikin leikkiä. Leikitkin ovat pääasiassa hyvin omatoimisia. Kirjojen lukuun tarvitsee kovasti seuraa ja apua ja siihen miellämme kyllä otamme osaakin. Muita leikkejä ovat lähinnä pukeminen joka on tosi pop sekä leegoilla leikkiminen. Ehkä välillä myös nuket ottavat osaa leikkeihin.

Puhetta tulee jo joitakin järkeväiä sanoja. Mutta suurin osa höpötyksestä on niin pitkälle jalostettua että edes äiti ei saa niistä tolkkua. Maito muovautui ensin sanaksi maiti ja sitten sanaksi mäti ja sen jälkeen tipuin jo kärryiltä. Pajatusta riittää ja samoin naurua myös teko sellaista. Yksi päivä oli naurussa pitelemistä kun tekonauru kuulosti aivan Beevis ja Butheadin hekotukselta. Oikeasti - eihän alle puoltoistavuotias voi osata nauraa niin ontosti :)

Sateinen ilmi ei houkutellut ulkoilemaan ja näyti kaikki pihakaveritkin olevan reissun päällä tai kotona sadetta pitämässä. Onneksi illalla ilma sen verran kirkastui että pääsivät tyttö, isi ja koira hieman kävelylle. No tokihan reissu oli niin ramaseva, että loppureissusta simahti. Ehti nukkumaan ehkä 5 minsaa ja sen voimalla sitten olikin pystyssä puoli kymmeneen asti! Uskomatonta miten noin lyhyt unipätkä piristää niin pitkään. Leikki kyllä varsin mukavasti ja yöunille nukahti vieläkin mukavammin ja nopeasti. Mukava päätös päivälle siis.