Tänä aamuna oli todella helpottava lähteä töihin, kun sain herättyäni imetettyä tytön ja sekä isä että tyttö jäivät tyytyväisenä nukkumaan. Eilen jouduin painamaan oven takanani kiinni kovasta, sydäntäsärkevästä itkusta huolimatta. Oikeasti isä ja tytär ovat pärjänneet loistavasti kotona, mutta itkuhan on luotu syyllistämään äitejä. Tänään heidän ohjelmassaan on hurjaa shoppailua kauppakeskuksessa ja vierailu tytön tädin luona. Illalla on siis tiedossa väsyneitä matkalaisia ja ehkä joku tuliainenkin - vaikkapa toimiva eteisen kattolamppu.

Työmatkojen ilona kulkee tällä hetkellä John Irvingin Leski vuoden verran. Loistava kirja, mutta kyllä silti välillä poskia kuumottaa kun on niin hurjaa tekstiä. Tottakai ajattelen vain sitä, että joku vieruskaveri lukisi otteita olkani yli. Mitähän hekin ajattelisivat? Matkat kuluvat siis rattoisasti. Onneksi en ole vielä ajanut pysäkin ohi. Sekin on kyllä ollut hilkulla pari kertaa. Lähinnä matkoilla harmittaa nyt se, jos en pääsekään istumaan ja joudun muiden lailla tylsistyneenä tuijottamaan vaalenevaa aamua. Matkaa taitan nimittäin nykyisin kolmessa erässä yhden suoran bussin sijaan. Tämä ihan siksi, että säästän sen 10 minuuttia maka-ajassa. Uskomatonta sinäänsä, mutta tuo suora bussi on todella hidas kun se kiertää kaikki maitolaiturit.

Olen sitäkin miettinyt, että miksi aina sanon meneväni töihin. Oikeastihan olen jatko-opiskelija. Jotenkin vaan miellän paikan työpaikaksi, kun minulla kerta palkkakin juoksee ja on kaikki "työpaikan" edut. Siinä on jotenkin juhlallisempi kaiku, kun sanoo menevänsä töihin eikä kouluun. Jatko-opiskelijana työ vaan on todellakin mielekästä, kun homma tulee joskus johtamaan johonkin suurempaan. Tässä tapauksessa siis väitökseen. Välillä toki tulee hetkellisiä motivaation puutoksia, kuten viime keväänä raskauden aikana. Kummasti sitä vajaan vuoden kotona oleskelu taas kasvatti innostusta väikkäriä kohtaan. Sitä tässä vaan pelkää, että tuleeko sitä koskaan tottumaan sitten siihen oikeaan työelämään, joka ei välttämättä tule johtamaan muuhun kuin eläkkeeseen.