No niin, nyt tuntuu että pikkuhiljaa meidän perhe alkaa valmistautumaan tähän loppuvuonna alkavaan seikkailuun. Tieto Pakistaniin lähdöstä tuli siis maaliskuun alussa ja koska lähtöön on vajaa vuosi niin kovaa kiirettä valmistelujen ja muun hössötyksen kanssa ei ole pidetty.

Eilen mies sai sellaisen infopaketin CD-rompun muodossa ja sitä kovasti luekelimme vuoron perään. Oli siellä ohjeita perheillekin ja kertomuksia puolisoiden mukana olosta. Vähän oli isompia lapsia muilla ollut mukana, joten se vähän rupesi jännitämään. Tosin muslimikulttuureissa arvostetaan äitejä, joten siltä osin olen suht huoleton. Omalla vaatetuksella voi kuulemma kovasti vaikuttaa asenteisiin itseään kohtaan. Tarkoitus olisi vielä tavata siellä ollut perhe, joka varmasti osaa kertoa lisää käytännön kommelluksista.

Lentojen hintojakin ehdin vähän surffailemaan. Hirveitä eroja hinnoissa. Nähtävästi pienen lapsen kanssa täytyy yrittää löytää joku kompromissi, koska halpa lento tarkoittaa aina myös useita välilaskuja ja koneen vaihtoja. Lontoon kautta pääsisi yhdellä koneen vaihdolla ja hinnatkin vaikuttivat suht järkeviltä. Täytyy miettiä lähtöajankohtaakin sitten tarkemmin, koska ainakin joulun alla hinnat olivat kymmenkertaiset.

Rokotuksista ei ole vielä hajuakaan, mutta sitäkin pitäisi alkaa valmistelemaan. Mies saa kaiken ilmaiseksi mutta minä ja tyttö pitäisi sitten rokotuttaa. Voi olla että alle vuosikasta juuri rokotella, mutta eiköhän asia selviä kun otan yhteyttä rokotusneuvontaan.