Törkeen kallista! Muuta ei voi noista piikeistä sanoa. Eilen ostin satsin hepatiittirokotetta itselleni ja tytölle yhteensä noin 70 euroa ja näitä satseja saamme siis kolme kertaa. Tähän päälle vielä mun lavantauti sekä mahdolliset malarialääkkeet. No en kyllä jättäisi näitä väliinkään. Niin ja takaavathan nuo sitten elinikäisen suojan. Mies onneksi saa kaiken ilmaiseksi.

Parin viikon päästä mies lähtee Saksaan koulutuksiin Pakistanin komennusta varten. Yhteensä 3 viikkoa pitäisi selvitä tytön ja koiran kanssa. Onneksi koira on viikon verran miehen vanhemmilla hoidossa. Pääsemme sitten harjoittelemaan lentämistä tytön kanssa. Aloitamme kevyesti lennolla Helsingistä Tukholmaan ja muutamien vierailupäivien jälkeen takaisin :)

Näillä näppäimilla mies lähtee lokakuussa ja me vasta tammikuussa. Joulua emme pääsekkään viettämään eksoottisesti islamilaisessa kulttuurissa. En nyt osaa sanoa onko se hyvä vai huono.

Muutto on kuitenkin edessä tästä nykyisestä kodista pois. Asumisoikeusasunto tulee liian kalliiksi olla tyhjillään ja vuokraaminen vieraalle ei sytytä. Varsinkin kun haluamme tästä jokatapauksessa muuttaa pois. Muutamme tytön kanssa siis äitini nurkkiin. Muutto tässä tällä hetkellä teettää eniten pohdittavaa ja työtä:

  • Irtisanominen tulee jättää 3 kk etukäteen heinäkuussa
  • Romukasoja pitäisi käydä läpi ja tarpeettomat/käyttämättömät tavarat pitäisi viedä kirppikselle tai kaatopaikalle (oikeasti kaikkea omaisuutta ei tarvitse säästää varsinkin jos ovat ikuisesti olleet käyttämättömänä)
  • Pitäisi selvittää jokin vuokrattava varasto irtaimistolle
  • Pitäisi selvittää vakuutuskoukerot mahdollisille varastolle ja siihen liittyen miten kotivakuutuksen irtisanominen vaikuttaa muihin vakuutusmaksuihin
  • Pakkasulaatikoita ja paljon
  • Tytön hoidon järjestäminen uudestaan (ehtiihän hän olla ruhtinaalliset 3 kk ensimmäisessä hoitopaikassaan)
  • Hoitojärjestelyihin liittyen pitäisi hoitaa hyvissä ajoin myös papereiden siirto uuteen kotikaupunkiin