Ihania lapsuusmuistoja putkahtelee mieleen, kun esikoinen alkaa olemaan siinä touhuiässä kun kaikki juhlapyhät mennään pitkän kaavan mukaan. Niin myös nyt pääsiäinen. Korsteita ja rairuohoja on osteltu ja ruohot laitettu kasvamaan jo viikko sitten. Sunnuntain virpomiseen piti hieman pehmittää tyttöä. Aluksi ei lämmennyt ajatukselle yhtään, kun olisi niin pitkä lorukin pitänyt opetella ja pukeutua vielä noidaksi mustiin vaatteisiin. No yllättäin vaikeudet muuttuivat kun taikasauvasta heiluttamalla mielenkiintoisiksi uusiksi jutuiksi kun selvisi, että noita saattaa saada palkaksi suklaamunia ja naamaan maalataan kasvoväreillä punaiset posket ja pisamia. Lorunkin oppi muutamalla toistolla ja noidan vaatteetkin muuttuivat perin muodikkaiksi.

Isin kanssa kävivät hakemassa pajunkissoja ja sitten sulilla ja kreppipaperilla ne koristeltiin. Harjoiteltiin virpomista jo lauantaina mummolassa ja sitten naapurintytön kanssa jatkoivat sunnuntaina naapureiden oville.
1385069.jpg

Ei monellakaan ollut suklaamunia, mutta kaikki  palkat rusinapurkeista tavallisiin karkkeihin oli oikein mieluisia. Palkkoja ihasteltiin ja mussuteltiin koko loppupäivä.

Kävi meillä pari muutakin isompaa virpojaa ja kyllä oli laidasta laitaan virpomisoksia ja asusteita. Yksi poika oli oksien kanssa, joissa ei ollut oikeastaan mitään koristeita ja muovikassiin keräsi palkkansa. Sitten oli kaksi tosi upeesti pukeutunutta velhoa, joilla oli hienot oksatkin ja kumpikin antoi oksan (sitäkin on nähty että useampi tulee kimpassa virpomaan ja antavat yhden vitsan mutta kaikille pitäisi antaa palkka!).

Maanantaina piti vielä hoitoonkin saada laittaa marimekon mustapohjainen taskupaita ja tummat housut - noita-asu.