Jokaisella äidillä on varmasti omanlainen käsityksensa täydellisestä äidistä, jota he itse haluaisivat tavoitella. Itse olen kovasti pohtinut sitä, miten vetäisin jotain suuria linjoja kasvatustapoihini. On nimittäin tiettyjä asioita joissa haluaisin toimia hieman "leväperäisemmin" ihan vain oman mukavuuteni vuoksi ja taas toisaalta toisia asioita, jotka haluan jäykkyyden uhallakin tiukkapipoisesti hoitaa tietyllä tavalla. Ajattelin siis itseäni varten koota listaa näistä välillä itseanikin ihmettyttävistä ajatuksistani. Jos tämä blogi on vielä pystyssä muutaman vuoden päästä voin sitten naureskella ajatuksilleni, kun olenkin toiminut tositilanteessa aivan toisella tavalla :)

Lista äitiydesta:

  • Tuttia ja tuttipulloa ei välttämättä tarvita. (Tämä on meillä toiminutkin, maitoa on riittänyt ja samalla tissi on toiminut myös lohdukkeena. Tosin hiekkalaatikolla välillä toivon, että tyttölle voisi laittaa tutin suuhun estämään hiekan syömistä. Niin ja olis myös hetkiä kun olisin halunnut jättää tytön isälleen tuttipullon kera ja kadota muutamaksi tunniksi johonkin, mutta aika vissiin kultaa muistot.)
  • Kestovaipat ovat pop, mutta en ole huono äiti vaikka välillä käytänkin kertiksiäkin.
  • Ei sanaa ei turhaan viljellä. Jos sen suustaan päästää, pitää myös näyttää teioilla sanan merkitys. Yleensä asiat pitäisi pystyä sanomaan ns. positiivisesti, vertaa "ei saa juosta"-"kävele", "ei saa ottaa toisen kädestä"-"anna lelu takaisin kaverille".
  • Kannustamalla oppii paremmin kuin torumalla
  • En huuda lapselle muiden kuullen. Olen aina inhoten katsonut äitejä jotka sättivät lapsiaa julkisesti. Kärsivällisyys on toki katoavaista kun lapsi saapuu uhmaikään, mutta kuitenkin...
  • Haluan antaa lapselle perinnöksi rakkauden urheiluun ja liikkumiseen ja itsestä huolehtimiseen, vaikka välillä elämä olisikin aikataulutettua. (Rauhallisia koti-iltojakin pitää olla)

Äh, ehkä jatkan listaa vielä sulateltuani tätä tynkää ensin.