Viime vuoden väitöksen kruunaa huhtikuussa oleva tohtoripromootio. Olen miettinyt, että miten sen selittäisi kaikille sukulaisille ja kumminkaimoille. Lopulta olen lyhykäisyydessään sepittänyt tarinan, että se on se tilaisuus, jossa tohtorit saavan tohtorin hattunsa - vähän niinkuin ylioppilasjuhlat mutta ei sitten kuitenkaan.

Juhlatamineet alkavat olemaan kasassa. Päänvaivaa on kyllä siinä operaatiossa riittänyt ja muutama eurokin kulunut. Pelkästään tuo tohtorinhattu olisi maksanut (mittatilaustyönä tosin) yli 500 euroa. Onneksi sain sen kuitenkin lainaksi tuttavan tuttavalta. Hieman se on iso, mutta toivottavasti ei menoa haittaa. Tilaisuuteen sopivaa tai muutenkaan enää päälle sopivaa iltapukua ei ollut joten se piti ehdottomasti saada. Ajattelin ensin vuokrata mutta pöyristyttävät vuokrahinnat kuitenkin pistivät etsimään ihan omaa. Sellainen ajaton, musta, suht. yksinkertaisen elegantti löytyi alennusrekistä reilulla 200 eurolla. Sitä sitten sukulaisrouvan kanssa tuossa lyhennettiin sopivaksi. Hieman on yläosasta vielä väljä mielestäni mutta peilistä katsoen sitä ei onneksi huomaa. Luulenpa, että saa tällä kertaa kelvata... Hanskat ja kengät tuohon settiin mulla olikin ja vielä tällä viikolla ostosreissulta löytyi hartiahuivi ja aikaisemmin jo asian mukainen alusasusetti.

Päivällä promootiossa ei kuitenkaan vielä pääse hienostelemaan, sillä akateemisessa juhlassa on tiukka pukukoodi. Naisten osalta koodi kuuluu näin: "pitkähihainen, musta, umpikaulainen, pitkä puku". Kutsussa vielä erikseen painotettiin, että paljasta pintaa ei sovi näyttää ja mikään ei saa kimaltaa. Kuulostaa siis todella tätimäiseltä asulta ;) Olen todella kateellinen kaikille miehille, joilla taas on niin pirun helppoa valmistautua juhliin vain vetämällä se frakki päälle. Kait sitä sitten itse vetää väitöksessä olleen jakkutakin ja jostain pitäisi vielä taikoa hieman pitempi hamonen.

Asuvalintojen ja pohdintojen lisäksi edessä on vielä tanssiharjoitukset. Jokunen vuosi tässä on kulunut vanhojentansseista, joten ne on syytä käydä opastuksen kanssa kertaamassa. Promootioillallisen päättää tanssiaiset, jotka siis alkavat näillä perinteisillä vanhojen tansseilla: poloneesi, cicapo ja mignon.

Kaiken kaikkiaan varsin kiinnostava once in a lifetime-päivä tulossa. Niin ja yksi harvoista illoista tässä vuoden sisällä miehen kanssa kahdestaan!