Minäkun paasasin vapusta selviämisestä. Kulunut viikko kyllä voittaa vapun mennen tullen. Mies oli viikon vapaalla, joten piti kaikki mahdolliset ja mahdottomat asiat hoitaa tällä viikolla. Maanantaina vielä kiirehdin töihin, vaikka virallisesti hoitovapaalla olinkin. Työt oli jääneet vielä kesken ja proffakin oli ollut lähes koko kuukauden reissussa. Hoitelin muutaman tunnin asioita proffan kanssa ja valmistelin 3 kuukauden poissaoloani. Väitöskirja häämöttää kyllä jo kovasti ja motivaatio on hyvä. Ennen kuin kolmekymppiä kilahtaa mittariin on väitös varmasti valmis - se on luvattu tässä ja nyt!

Tiistaina aamulla ensin jo ennen kahdeksaa jonottamaan terveyskeskuksen rokotusneuvontaan. Haettiin tytölle ja mulle rokotusreseptit. Näin siis loppuvuoden reissun alkuvalmistelut alkavat. Aamupäivällä kävin jumppasalin ohjaajan kanssa läpi vatsalihastreeniä. Maha ei vieläkään - vuosi synnytyksen jälkeen - ole palautunut ennalleen. En tiedä mitä odotin, mutta omaa vanhaa mahaa on ikävä. Rintoihinkin olen jo tottunut, mutta se maha saisi palata. Illalla mies lähti purjehtimaan ja me tytön kanssa äitini luokse.

Keskiviikko olikin vauhdikas. Aamulla kampaajalle. Tasoitus, väri ja raitoja. Ihanaa hemmottelua äidille (tosin lasku ei hemmotellut yhtään). Alkuillasta tytön ensimmäisille synttärikutsuille kaverinsa luokse. Sieltä olikin vieraita jättäytynyt paljon pois. Hirveästi on tauteja taas liikkella. Lähinnä kait flunssa-aallot jylläävät. Synttäreiltä kiikutin tytön kotiin isän hoteisiin ja lähdin itse uintiryhmän hallikauden päätäjäisiin. Ensimmäinen kerta taisi olla kun olin illan rillustamassa. Olin kotona tosin ennen puoltayötä ja liikkellä autolla :)

Torstaina mulle olikin iskenyt jokin taudin tapainen. Aamusta ihan kuollut olo. Jaksoin vaivoin hoitaa hieman aamuaskareita ja heti sänkyyn kun tyttökin saatiin päiväunille. Jatkoin unia pitkälle iltaan. Tyttö kävi isänsä kanssa pyörällä (tytölle eka pyöräretki) isomummon luona läheisessä vanhainkodissa. Mummot vanhainkodissa olivat haltioissaan! Pitäisi vissiin käydä useammin muistamassa vanhuksia, kun tulevat niin vähästä onnellisiksi. Illalla olo oli jo parempi ja lähdimmekin tytön kummien luokse saunomaan. Illalla oli kuitenkin tasaraha olo jo kymmeneltä. Ihan terveen paperit ei siis ollut.

Perjantaina olikin elämysten päivä tytölle. Lähdimme päiväunien jälkeen shoppailemaan ja tyttö sai maistaa ensimmäisen kerran pehmisjäätelöä, joka kaikesta päätellen oli hyvää. Lisäksi ostin pillimehun ja minun yllätyksekseni tyttö imikin pillistä heti oikeaoppisesti posket lommollaan.

Tänään olisi ollut taloyhtiön talkoot. Mies kyllä osallistui, mutta minä olin lähinnä tytön kanssa kotona ja kun vihdoin sain hänet päiväunille väsäsin äidille äitienpäivälahjaa. Kaksi CD-levyä täynnä digikuvia ja filminpätkiä tytön ensimmäisestä vuodesta. Tuli ihan hienot vaikka itse kehunkin :) Lisäksi siivosin ja lenkitin koiran.

Huominen onkin sitten ensimmäinen äitienpäiväni äitinä. Siitä varmaankin lisää myöhemmin...