Eilen tyttö sai ensimmäisen syntymäpäiväkutsun :) Vauvauinti- ja muskarikaveri kutsui ensimmäisille syntymäpäivilleen tuossa toukokuun alussa. Nyt sitten vain lahjaa miettimään.

Tytön omatkin syntymäpäivät ovat tottakai suunnittelun alla. Suuri tapahtuma tietenkin kun on kyse esikoisesta ja ensimmäisestä syntymäpäivästä. Marimekon aurinkoiset kertakäyttöastiat juhlia varten on jo hankittu, vieraslistaa hahmoteltu ja menukin alkaa olemaan valmis. Juhlia on tottakai kahdet: aikuisille ja lapsille. Lasten kekkereihin tosin toivon myös vanhempien osallistuvan, muuten tulee liian haastava tehtävä kaitsea vajaata kymmentä taaperoikäistä!

Meillä tuntuu arki olevan täynnä vanhempien mittaa kyseleviä puuhia. Kaikki kielletty on pop ja niitä yritetään kyllästymiseen asti harjoittaa. Eilen kielloista kyllästynyt isi vihdoin asensi keittiön kaappeihin ja vetolaatikoihin "lapsilukot". Myös sohvalle nouseminen on vain päivistä kiinni. Nyt jo hyvin punnertaa mutta ei kuitenkin ihan vielä pääse.

Mutta kyllä tyttö osaa myös olla ihanakin. Voi sitä hymyä nenän nyrpistyksen kera. Olohuoneen ikkunaan kiipeävä taapero ja vilkuttava käsi ei voi olla herkistämättä. Ja aina omista saavutuksistaan hihkuva lapsi on kyllä aivan liikuttava.

Ulkoilukin on nyt aloitettu, kun saimme täydennystä vaate- ja kenkävarastoon. Nyt on keinumisen salat jo hallussa ja hiekkalaatikossa on päästy maistelemaan hiekkaakin. Naapurin täti pahoitteli, että meillä ei syödä tuttia, koska se on kuulemma kätevä apuväline estämään hiekan syömistä. No minkäs teet kun ei syö niin ei syö. Ja loppuen lopuksi ehkä hyvä niin. Laiskana äitinä en varmaan olisi jaksanut vieroittaa tyttöä tutista vasta kun kouluun mennessä :)