Viikonloppuna lähdimme ex-tempore purjehdukselle, kun kaverit pyysivät. Menimme junalla Tammisaareen josta hyppäsimme kyytiin ja sieltä sitten puksuttelimme kotiin. Todellakin puksuttelimme, sillä päivää aikaisemmin oli veneestä revennyt isopurje. Tuulet olivat sen verran kovat että viikonlopun 12 merellä olo tunnista vajaa puolet pystyimme purjehtimaan keulapurjeen turvin.

Tyttö sopeutui veneeseen yllättävästi. Lauantaina nukkuin kahdet reilun kahden tunnin unet ja samoin sunnuntaina veteli pitkät pätkät unia ensin minun ja sitten isänsä sylissä. En tiedä reagoiko kovaan keinuntaan niin vai väsyttikö meri-ilmasto. Itselleni ainakin tuli sunnuntain keinutuksessa huippu huono olo. Onneksi meni ohi ennen satamaan tuloa, mutta siitä seurauksena oli kuitenkin hirveä keinutus vielä tänäänkin.

Onneksi ilmat suosivat edes lauantain ja sunnuntai iltapäivän. Lauantain ja sunnuntain vastainen yö sekä sunnuntain aamupäivä olivat surkean sateiset. Yöllä jopa myrskyiset. Veneen kippari juoksikin parikin kertaa yön aikana kiristelemään köysiä ettei vene lähtisi "lentoon".

En tiedä oliko varsin rento viikonloppu, kun saldona oli huonovointisuutta, päänsärkyä ja keinutusta sekä niistä seuraava armoton väsymys. No tiedossa on kuitenkin vapaa ilta sekä lapseton yö. Tyttö menee ensimmäistä kertaa yökylään mummolaan!