Eilen oli sitten promootion iltajuhlaan liittyvät tanssiharjoitukset. Juhlissa tanssitaan vanhojentansseja ja niitä oli tarkoitus kerrata. Olihan tuosta edellisestä kerrasta jokunen vuosi aikaa, joten ihan tarpeeseen tuli. Tanssit olivat järjestyksessä poloneesi, cicapo ja mignon. Ihan tuttujahan ne sitten oli kun kertaalleen tuli ne tanssittua.

Poloneesihan oli se marssitanssi jossa käveltiin välillä jalalla pyyhkäisten. Siinä sitten ensin marssitaan parin kanssa jonossa saliin ja kierrytään ympyrän muotoon ja ensimmäisen parin johdolla jakaannutaan kahteen jonoon, josta sitten muodostetaan neljän hengen ja lopulta kahdeksan hengen ketjuja ja lopuksi vielä pujotellaan kutjejujen välistä muodostaen taas salin ympärä tai kaksi. Musiikin loputtua ollaankin sitten valmiiksi cicapon aloituspiireissä.

Cicapossa tanssittiin rinnakkain niin, että kädet on hieman yläviistossa yhdessä parin kanssa (huh, onpa vaikea selittää). Lähdetään marssimaan ja kahdeksan askeleen jälkeen ensin vasemman jalan kanta maahan ja sitten oikean varpaat takaviistoon maahan. Tätä toistetaan kaksi kertaa ja sitten paastetään parista irti ja läpsäytetään kädet yhteen. Tämän jälkeen erotaan parista mies piirin sisäpuolelle ja nainen ulkopuolelle marssien neljällä askeleella ulos, käsien läpsäytys ja neljällä askeleella takaisin parin luo. Mies pitää kättä koholla ja nainen pyörähtää kolme? kertaa miehen käden alla ympäri ja sitten ollaankin taas alussa.

Mignon tanssitaan myöskin ympyrän muodossa. Tanssi on oikeastaan valssi ja tämä aloitetaan rinnakkain niin, että mies kannattelee naisen kättä. Tanssiin lähdetään ensin heilauttamalla parin puoleista jalkaa parista poin päis ja sitten toista jalkaa paria kohden. Sitten pyörähdetään ympäri samalla eteenpään valssiaskelilla edeten niin, että irroitetaan parin kädestä. Kahden pyörähdyksen jälkeen otetaan valssiote ja valssataan ympäri riippuen muiden vauhdista pari kolme kertaa ja sitten taas sama alusta.

Näiden jälkeen sitten luontevasti bändi jatkanee tavallisella valssilla, jotta muutkin pääsevät tansseihin mukaan ja sitten tietenkin järjestys on vapaa eli ei enää mennä ympyrän kehää pitkin. Tuli kyllä ihan Nipa ja Kapanen mieleen. Legendaariset liikan opet Märskystä. Urheilulukiossa kun oltiin niin kaikki tehtiin vaativamman kautta. Pyörähdyksiä ja vauhtia oli enemmän ja ihan hikikin tuli tanssiessa pintaan. Tällä kertaa tuo ohjaaja olikin hieman eriluokkaa, joten onneksi jostain muistin sopukoista muistui noi askeleet mieleen, sillä sen opastuksista ei kyllä kukaan ottanutt mitään selvää.

Korkokengätkin tuli testattua ja koska kaksi tuntia kenkien päällä meni ilman rakkoja niin eiköhän keskiviikkona juhlatkin mene ilman tuskia. Tosin alaselkä kipeytyi niin, että myöhemmin otin vielä särkylääkkeen. Sillä tuo onneksi tokeni.